torek, april 22, 2008

Obvestila CTK, april 2008 (2)

Safari Books Online

Naj vas spomnimo, da smo za uporabnike knjižnic Univerze v Ljubljani (IP) organizirali testni dostop do e-knjig Safari Books Online, ponudnika ProQuest. Trenutno je v njegovi ponudbi preko 6.000 naslovov s področij poslovanja, raznih strokovnih "namiznih" priročnikov in literature s področja računalništva. Več o vsebini zbirke: http://proquestcombo.safaribooksonline.com/alltitles. Testni dostop do zbirke je možen z lokacij IP Univerze v Ljubljani in se izteče 02.05.2008. Za začetni dostop uporabljajte naslednji URL: http://proquestcombo.safaribooksonline.com/?uicode=Ljubljana.

AnimaBase

Predstavljamo vam izjemno zbirko digitaliziranih starih knjig in znanstvenih člankov s področja zoologije AnimlBase (http://www.animalbase.org). Trenutno je v zbirki 822 del takih avtorjev, kot sta npr. Charles Darwin ali Carl Linne. Obsegajo obdobje 18. 19. in 20. stoletja. Arhiv vzdržuje Univerza v Goettingenu.

IOPscience

Univerza v Ljubljani do 2. junija testni dostop do e-revij servisa Institute of Physics IOPscience. Servis omogoča dostop do preko 50 e-revij s področja tehike, naravoslovja in medicine. Dostop je mogoč v IP okolju Univerze v Ljubljani na URL naslovu http://iopscience.iop.org/.

Miro Pušnik, Oddelek za razvoj in svetovanje CTK, Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani http://dikul.uni-lj.si, Trg republike 3, 1000 Ljubljana, tel. 01 2003 445

Ni komentarjev:

Objavite komentar