petek, marec 14, 2008

HRČAK

Prijatelj in bloger M. Pušnik iz CTK me je opozoril na hrvaški portal Hrčak. Toplo priporočam! Našim sosedom je uspelo, kar si tudi uporabniki pri nas zelo želimo, da namreč dobimo portal slovenske znanstvene in strokovne revijalistike, ki je na voljo v odprtem dostopu. Trenutno ima hrček (simpatično ime!) v zalogi 155 revij, uporaba portala pa je seveda v maniri odprtega dostopna vsem spletnim uporabnikom.

Hrčak je zelo prijazno zasnovan, usmeri nas k revijam v področjih naravoslovja, tehniških ved, biomedicine in zdravstva, biotehniških ved ter družboslovnih in humanističnih ved. Večinoma nas na spletni strani izbrane revije čaka .pdf kopija celotnega članka. Bazo lahko preiskujemo tudi v t. i. naprednem načinu, torej z gesli in to na način kot smo ga vajeni iz Googla, ko npr. z znakoma + ali - pred geslom tega vključujemo ali izključujemo iz iskalnega rezultata. Po uporabniški prijavi si lahko ustvarite tudi uporabniški profil, rezultati pa vam bodo sporočani na vaš email naslov.

Čestitke Univerzitetnemu računalniškemu centru Univerze v Zagrebu SRCE, ki je realizator projekta ob financiranju njihovega ministrstva za znanost, izobraževanje in šport.   

Ni komentarjev:

Objavite komentar