sobota, julij 30, 2005

Knowledge Exchange

Kot je mogoče razbrati iz obvestila fundacije SURF načrtujejo štiri evropske organizacije sodelovanje z imenom The Knowledge Exchange:
• JISC (Joint Information Systems Committee), UK
• SURF (SURF Foundation), Nizozemska
• DEF (Denmark's Electronic Research Library), Danska in
DFG (Deutsche Forschungsgemeinschaft), ZR Nemčija.

Mrežo bo koordinirala osrednja pisarna Knowledge Exchange Office, ki bo prva tri leta locirana v Copenhagenu na danski DEFF. Začetek delovanja je predividen za poletje leta 2005. Več o delovanju lahko preberemo na strani DEF .

Iz ciljev pobude, kjer pravijo, da je The Knowledge Exchange (KE) vznemirljivo in izzivalno sodelovanje ključnih nacionalnih agencij, ki so zadolžene za "razvoj infrastrukture and storitev v podporo IKT (informacijske in komunikacijske tehnologije) v terciarnem izobraževanju in raziskovanju" se takoj porodi misel, kako bi bilo koristno, ko bi podobno strokovno telo imeli tudi v našem prostoru. Agencija, ki bi povezala vse (zdaj razdrobljene in neučinkovite) kapacitete na slovenskih univerzah, v administracijah vladnih resorjev in v študentskih organizacijah, bi vsekakor bila zelo dobrodošla. Če se trenutno državna administracija trudi, da bi del sredstev nekdanjih študentskih servisov preusmerila v štipendiranje, bi bilo vsaj tako koristno, ko bi droben tok tega denarja porabili tudi za vzpostavitev nacionalne agencije tega tipa.

Ni komentarjev:

Objavite komentar