torek, april 17, 2007

Medijski blogi

Blog Medienlese prinaša spisek nemških medijskih blogov. Obsežna lista dokazuje, da postajajo blogi vse pomembnejša konkurenca klasičnemu časnikarstvu, saj je možnost dvosmerne komunikacije zanimiv izziv aktivnim bralcem. Spašujem "blogoleg(ic)e" ((iz: bloger(ica) + koleg(ic)a)) ali je "novičarski blog" primeren sinonim za medijski blog.     

3 komentarji:

  1. Anonimni7:24 dop.

    nekako je treba ločit blog medijske hiše in blog, na katerih avtorji objavljajo novice. Sicer sta si ponavadi zelo podobna, hkrati pa sta si lahko tudi zelo različna. Če gre pri blogu medijske hiše predvsem za objavo mnenj, komentarjev oziroma interpretativnih žanrov novinarstva, potem temu ne moremo reči "novičarski" blog.

    po moje.

    OdgovoriIzbriši
  2. @domen davič: tudi sam nisem čutil prave sinonimije med sintagmama, zato sem izzval bralce; hvala za stališče s katerim se strinjam.
    A propos: srečanje na FDV je bilo zelo zanimivo, hvala za objavo zvočnega zapisa (škoda le, da je v delih težko razumljiv), prav obžaloval sem, da nisem bil v avditoriju. LP.

    OdgovoriIzbriši
  3. Anonimni9:01 pop.

    vedno so s tehniko težave :D nekako sem upal na to, da ima FDV svoje ozvočenje, z možnostjo priklopa zunanjih naprav/snemalcev. Pa sem se uštel in potem je moj philipsov snemalec spet delal nekaj, za kar ni bil narejen -> snemanje okrogle mize in avditorija.

    Vseeno sem zadovoljen. Če ne drugega, se je pokazalo, da je po tovrstnih dogodkih veliko povpraševanja.

    Naslednjič bo boljše :)

    OdgovoriIzbriši