četrtek, oktober 19, 2006

Informacijska pismenost

Tale vestička je na kožo pisana temu blogu. Udeležil sem se 2. posvetovanja ZBDS oz. njenih sekcij za specialne in visokošolske knjižnice na temo "Informacijska pismenost med teorija in prakso". Zanimivi referati so predstavili številnemu avditoriju zelo aktualno tematiko informacijske pismenosti (IP), ki je v učne programe današnjih šol še vedno preskromno vključena. Naj posebej opozorim na zelo aktualni Information literacy weblog, ki ga ureja Sheila Webber, ena od obeh uglednih tujih referentk, ki sta obogatili posvet. (Sheila se je v svoj blog oglasila tudi z našega posveta!).

Živahno razpravo je na posvetu sprožila popoldanska okrogla miza "Informacijsko opismenjevanje kot del prenovljenih študijskih programov in vključevanje knjižnic v ta proces", ko smo v luči prihajajočih bolonjskih izobraževalnih programov razpravljali o pomenu informacijske pismenosti za prenovo visokošolskega prostora (moj diskusijski prispevek najdete >tukaj).

Z jasno predstavitvijo prihodnjih načrtov Direktorata za informacijsko družbo, tudi na temo IP, nas je zlasti navdušil g. Andrej Flogie, v. d. generalnega direktorja Direktorata. Zares je sprožil velika pričakovanja!

Ni komentarjev:

Objavite komentar