nedelja, avgust 26, 2007

Virtualni svetovi

Virtualni svetovi, ena novejših "igrač" v Spletu 2.o, se množijo.   Ob že uveljavljenih kot sta Second Life, WhyVille se pravkar rine v ospredje nova platforma Kaneva, ki skuša iskati tudi stično točko s rešitvami kot so Facebook. Čeprav so rešitve temeljene predvsem na interesih druženja spletnega občestva (zlasti mlajšega), se zanje zelo ogrevajo tudi ustvarjalci novih spletnih učnih rešitev, tako da ne smemo biti presenečeni, da jim pozornost namenja celo The Chronicle of Higher Education.

2 komentarja:

  1. Zdi se mi, da imamo v Slovenijo zaenkrat še to "srečo", da virtualni svetovi še niso tako popularni, kot so drugod (mogoče se tudi motim). So pa bolj popularne druge "community" strani, recimo MySpace.

    Glede na to, da so virtualne svetove zagrabili že skoraj vsi, je skoraj nujno, da jih porabimo tudi za širjenja znanosti.
    Predstavljam si npr. virtualno učilnico v stilu Hiše eksperimentov. In seveda muzeje, galerije,...

    Kot zagovornik realnega, ne virtualnega življenja imam še idejo za popularizacijo epidemiologije: lahko bi simulirali širjenje smrtonosnega virusa, ki bi pobil vsaj polovico virtualnih življenj in bi prisilil virtualce, da se vrnejo nazaj v realno življenje :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Anonimni12:15 pop.

    ja secondlife ima si.mobil otok in je zelo priljubljen

    OdgovoriIzbriši