petek, december 01, 2006

Nedopustno II

Ker sem bil od komentatorja k mojem postu Nedopustno opozorjen, da sem v zmoti, obveščam svoje bralce, da je na Forumu Siola pojasnilo o vzroku dogodka, ki sem ga povzel po blogu mojcas in ki naj bi bil posledica  avtomatskega moderiranja komentarjev s filtrom Spam Karma. Opravičujem se vsem, ki sem jih zavedel v razmislek, da gre za poseganje v avtonomijo blogerskega pisanja. Pomislek v kvaliteto podpore blogerskega servisa mi pa še zmeraj ostaja.

2 komentarja:

  1. Anonimni9:55 dop.

    Temu pomisleku se pa pridružujem tudi sam.

    Tudi zato, ker sem bil tudi sam včeraj žrtev istega zloglasnega filtra.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tole z moderacijo, kot je bilo predlagano v komentarju pod "Nedopustno" ni tako preprosto. Ne deluje namreč. Filter ne samo, da je restriktiven, ampak zgleda, da je neuporaben, vsaj v sedanji nastavitvi. Onemogoča celo komentiranje avtorici bloga. Meni, poleg tega, že četrti dan ne dovoljuje komentiranja z določenega IP, čeprav so bili prejšnji posti vrnjeni pod blog po pritožbi. IP je preprosto blokiran in ni videti, da bi bil Siol na takšne primere pripravljen.
    Kajpak, treba je biti stvaren, ampak takšen filter se mi zdi zelo pripraven za zlorabe. Kadar koli se je mogoče zgovoriti nanj, če se bo komu zdelo oportuno početi še kaj - iz drugih, ne antispamovskih motivov.

    OdgovoriIzbriši