četrtek, januar 26, 2012

Open Access Slovenia

No zdaj smo se že kar navezali na spletni portal Open Access Slovenia, ki nas obvešča o dogajanju na temo odprtega dostopa do objav slovenske znanstvene produkcije in o gibanju odprtega dostopa doma in v svetu. Spremljamo ga lahko tudi preko Twitterja in na Facebooku.  Čakam le še, da ga umestijo na Google+.

Enhanced by Zemanta

2 komentarja:

  1. Ni problem umestiti na Google+, vprašanje je bolj - zakaj? Osebno Google+ še ne dojemam dosti resno. Morda pa se motim?

    OdgovoriIzbriši
  2. Gotovo je na mestu vprašanje, kako in kje se razdajati na spletu; vsak dodaten kontakt pomeni dodatno skrb, vsaj kar zadeva ažuriranje vsebin. Zdi pa se mi, da si je Google+ za razliko od FB, ki je seveda neprimerno bolj poseljen pa zato tudi veliko bolj raznovrsten, našel nekoliko zoženo nišo resnejših vsebin. Dr. Suber je celo rekel, da odkar je na G+ sploh ne razmišlja več o bloganju. Tudi je na G+ nekoliko lažje ciljano nagovarjati izbrano druščino z združevanjem v kroge. Mislim, da ga je vredno preskusiti, čas pa bo tako pokazal, kako se bodo zadeve sukale. Tako FB, kot Twitter in Google so veliki igralci, ki nas bodo vedno znova vsak skušali navdušiti najprej zase.

    OdgovoriIzbriši