ponedeljek, oktober 29, 2007

Video portal znanstvenih vsebin

Kdor je razočaran nad učinkovitostjo iskanja strokovnih in znanstvenih vsebin na YouTube, bo morda bolj zadovoljen z izborom, ki ga ponuja tematski video portal Science Hack.  

3 komentarji:

  1. Anonimni7:38 dop.

    Bojda so nekateri predlagali, da bi BF na svojih straneh ponujal video vsebine (predavanja in podobno).
    Mogoče res ne bi bilo slabo, da bi se vsaj BF postavila po robu bolj slavnim univerzam, ki kaj takega do neke mere že izvajajo. Kako bi bilo super, če bi si lahko vsa predavanja ogledal še enkrat. Vsaj tista, katerih izpit me še čaka. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. ...se zelo strinjam z Vami; k temu lahko prav študenti veliko prispevate. Predvsem tako, da okrepite svoje zahteve po večji uporabi IKT pri pouku. Zdaj ko fakulteta prenavlja svojo spletno stran bi bila priložnost, da se rešitve virtualnega pouka vgradijo kot sestavni del ponudbe. Možnosti odlaganja (video)podkastov ali pa kar postavitev portala kot je npr. MITjev OpenCourseWare bi bila seveda idealna. Sprožilo pri tem ne more biti zgolj pobuda posameznega študenta ali posameznega učitelja, predvsem bi se morali angažirati vodstvi fakultete in univerze, da bi zagotovili pogoje, ko bi učitelji bili motivirani za izvedbo takega pouka (npr. določitev ustrezne spodbude pri kariernem napredovanju za učitelje, ki to počno, zagotovitev podpore oz. pomoči s strani zaposlenih edu-informatikov za tiste učitelje, ki so manj vešči pri tem delu, večji delež učnih vsebin s poudarki na e-poučevanju za študente itd., itd...).

    OdgovoriIzbriši
  3. Anonimni4:58 dop.

    poglejte si videolectures.net

    OdgovoriIzbriši