sreda, november 29, 2006

ESKAPE

Bravo, pa ga imamo... slovenski "digg". Slovenska spletna scena je že pričela učinkovito osvajati novo, domačo ponudbo iz družine Web 3.0 socialnih orodij, namreč portal eskape.si. Za boljšo predstavitev si bom dovolil kar prekopirati njihov uvodni odstavek iz teksta Kaj je eskape.si?

"...eskape.si je spletni komunikacijski prostor, njegovo vsebino ustvarjajo, urejajo, komentirajo in ocenjujejo uporabniki. Vsak uporabnik ima možnost objavljati svoje avtorske prispevke (bloge in komentarje) in seznanjati druge uporabnike s povezavami na zgodbe z zunanjih spletnih strani, ki se mu zdijo zanimive. Hkrati ima vsak uporabnik možnost, da komentira in ocenjuje avtorske prispevke, povezave in komentarje drugih uporabnikov. Bistvo eskape.si so - modre - povezave (link ali hyperlink): na zgodbe z zunanjih spletnih strani in na bloge, komentarje, ocene, uporabnikov profil, pomenke ... v okviru spletnega komunikacijskega prostora. Spletni komunikacijski prostor eskape.si dvema razsežnostima računalniškega zaslona dodaja prostorsko in časovno os: povezave lahko peljejo daleč v globino spleta in do zgodb, ki niso le današnje. O tem, katera povezava, blog ali komentar je bolj in kaj od tega je manj zanimivo, pa ne odloča noben posameznik, ampak uporabniška skupnost eskape.si..."

In ker velja pri teh rečeh preprosto pravilo: večja kot bo uporaba, objektivnejše bodo sodbe o tehtnosti posameznih prispevkov, je enostavno treba sodelovati. Veliko užitka!

Ni komentarjev:

Objavite komentar