petek, oktober 07, 2005

AskPhilosophers

Prof. Suber nas zopet opozarja na zanimiv spletni izobraževalni vir. To je splet AskPhilosophers, ki na nek način zavrača rek, da do znanja ni udobne poti. Avtorji strani pravijo, da je filozofija paradoksna, ker se vsi dnevno srečujemo s filozofskimi temami in vprašanji, da pa je malo priložnosti za učenje filozofije. Vsebino običajno poučujejo šele na visokošolski ravni. AskPhilosophers naj bi premoščal to vrzel saj kvalificirani filozofi odgovarjajo na vprašanja, ki jih postavlja javnost. Suberju je rešitev tako všeč, da izziva tudi strokovnjake drugih področij, naj ustvarijo podobne spletne strani, npr.: AskGeologists, AskMathematicians ali AskNutritionists. Sploh ni slaba ideja…

2 komentarja:

  1. Res ni slaba ideja. A koliko slovenskih profesorjev bi bilo pripravljeno strokovno in brezplačno podpreti tak projekt (v Sloveniji)?

    Mogoče obstaja kakšen spisek slovenskih spletnih izobraževalnih virov?

    Vesna

    OdgovoriIzbriši
  2. seveda je Vaš komentar razumljiv in smiselen; najbrž bi posamezno področje, ki bi se odločilo pripravljati tak Q&A forum, morale sodelovati ekipe strokovnjakov sorodnega profila (delitev dela, specialna ekspertiza...). Npr. take naloge bi se lahko lotila npr. nekoliko večja katedra v stroki.
    Spisek, ki ga omenjate v svojem vprašanju bi pa seveda bil zelo dobrodošel...! Morda se bo zganil kak informatik, ki deluje v področju izobraževanja?
    lp franc

    OdgovoriIzbriši