petek, maj 27, 2005

Knjižnične povezave

Zares uporaben in izčrpen spisek povezav do knjižničarsko relevantnih podatkov nemškega govornega področja najdete v blogu "Die sinnlich-kreative Schreibwerkstatt", ki je tudi sam po sebi vreden vsaj občasnega obiska.

Za vse, ki se ukvarjate s prevajanjem, za svoje veselje ali za preživljanje, pa bo gotovo dobrodošla spletna stran z množico koristnih povezav do različnih oblik znanja, ki jih pripravlja nemška prevajalka Bettina Winterfeld.

Najbrž ste vsi, ki uporabljate angleški jezik, dobro oskrbljeni z nasveti, kako se znajdemo v današnji informacijski poplavi, ki jo je "zakrivil" Splet. Prijetno presenečen pa sem bil, ko sem v blogu Petre Öllinger, naletel na bogat in komentiran nabor koristnih povezav za iskanje v Spletu z naslovom Die Literaturfreundin - Kompass für die Literatursuche izpod peresa Georga Schoberja v nemškem jeziku. Dragoceno za začetnika in koristno za veščaka!

1 komentar:

  1. hallo franc!

    danke für deinen hinweis auf die "literaturfreundin" bzw. den "duftenden doppelpunkt". angeregt durch deinen blog habe ich im "duftenden doppelpunkt" eine kleine liste zu slowenien und der slowenischen literatur zusammengestellt.
    http://duftenderdoppelpunkt.designblog.de/index.php?use=comment&id=538

    OdgovoriIzbriši