nedelja, julij 30, 2006

Slovenski zemljevid

Ker z blogom Hapax Legomena nimava istih bralcev, naj povzamem od njega zelo zanimivo in uporabno sporočilo. Da je namreč naš iskalec Najdi.si uvedel novo storitev »zemljevid«, ki se izkaže za zelo uporabno pomoč pri iskanju krajev, naslovov in podjetij po naši »Ljubi…«. Komaj čakam, da se izpolni še drugi del sporočila, da bodo dodali satelitski pogled na najdeno lokacijo; ne vem sicer kako hitro bo to izvedljivo, saj Googlov Earth pokriva v visoki ločljivosti šele manjši del slovenske površine.

3 komentarji:

  1. Anonimni7:50 pop.

    Zelo dobre avijonske slike inkorporira naravoslovni atlas.

    OdgovoriIzbriši
  2. da, res je ARSO-v interaktivni naravoslovni atlas zelo natančen in seveda pokriva vso državo. Primerjal sem njegovo ločljivost z ločljivostjo Googlovega satelitskega posnetka (na mestu, kjer je G. visoko ločljiv) in sta kar primerljiva z razliko, da je G. barven. Škoda, da je Googlova Earth slika Slovenije močno zastarela in da je pokrit le zelo majhen del teritorija.

    OdgovoriIzbriši
  3. Anonimni8:39 dop.

    Tudi NVA je nekoliko zastarel, vsaj za tiste dele, na katere se spoznam - naprimer, pred hišo v atlasu še vedno nimamo ribnika, ki sem ga postavil vsaj 3 leta nazaj. Ne vem pa koliko je smiselno to preveč obnavljati, se pa realtime satelitske slike ne bi branil. :)

    OdgovoriIzbriši